Nieuws

Week van Samen Opleiden & Professionaliseren in transitie

Hoe gaan scholen/besturen en opleidingen (partnerschappen SO&P) gezamenlijk om met kwalitatieve transities zoals het flexibiliseren van het opleiden. Of hoe vindt de transitie over de grenzen van de partnerschappen plaats door de vorming van onderwijsregio’s?

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren, een initiatief van de VO-raad, PO-Raad, MBO-Raad, Vereniging Hogescholen en Universiteiten van Nederland, organiseert van 8 t/m 11 april de week van Samen Opleiden & Professionaliseren in transitie. 

Met diverse (online) sessies en een congres op 11 april gaan we hier samen over in gesprek. 

Hoogleraar Sociologie aan de TIAS School for Business and Society, Sietske Waslander opent het congres met haar keynote Delicate verbanden: hoe regionale netwerken ‘Samen Opleiden en Professionaliseren’ functioneren.  
Een primeur, want Sietske spreekt voor het eerst over het onderzoek dat zij uitvoerde in opdracht van de PO-Raad naar regionale netwerken ‘Samen opleiden en professionaliseren’. 

Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksproject ‘Sturen met ruimte’ (NRO-onderzoek). Wat maakt SO&P netwerken eigenlijk zo delicaat? Hoe functioneren deze netwerken in de praktijk en wat zijn de grootste dilemma’s? En wat hebben we geleerd over factoren die wel – of juist niet – bijdragen aan de impact van netwerken SO&P?

Na het congres is het onderzoeksrapport beschikbaar op onze website. 

Aanmelden voor het congres is helaas niet meer mogelijk, je kan je wel aanmelden voor de wachtlijst.


Daarnaast is nog mogelijk je aan te melden voor de online sessie “Verandering lokt transitie uit. Als transitie iets anders is dan verandering, wat is het dan?” op 8 april. 
 

Logo samen opleiden en professionaliseren in transitie, de week van samen opleiden

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten