Nieuws

Volop aandacht in de media voor petitie en prikactie PO-front

Verschillende media besteden vandaag aandacht aan de petitie en prikactie van het PO-front. Op dinsdagavond 6 juni kondigde Thijs Roovers (PO in actie) beide acties aan in Jinek. PO-Raad-voorzitter Rinda den Besten legde vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal uit waarom de PO-Raad de acties volledig ondersteunt.

Veel basisschoolleerkrachten in Nederland zullen op dinsdag 27 juni een uur later starten met hun les dan normaal. Dat kondigde Thijs Roovers (PO in actie) in Jinek aan. Bovendien lanceerde hij in de uitzending een petitie, die ondertussen al meer dan 100.000 maal is ondertekend. De organisaties die verenigd zijn in het PO-front roepen met deze acties de politiek op om extra geld vrij te maken voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs.

Thijs Roovers deed de aankondiging samen met Sophie Hilbrand, die als bezorgde moeder van twee kinderen de acties ondersteunt.  Bekijk hier het fragment terug.

Het basisonderwijs zakt aan alle kanten door het ijs

In het NOS Radio 1 Journaal legde Rinda den Besten vanochtend uit waarom de PO-Raad, die onderdeel uitmaakt van het PO-front, de acties volledig ondersteunt. ,,Het basisonderwijs zakt aan alle kanten door het ijs. De bekostiging schiet volledig tekort en leraren zijn daar de dupe van. Want als het geld er niet is, dan kun je het ook niet aan leerkrachten uitgeven. Hoe graag we dat ook zouden willen.’’ Den Besten vindt daarom dat het vak van leraar in het primair onderwijs aantrekkelijker gemaakt moet worden. ,,We zien enorme tekorten op ons afkomen. Er wordt voorspeld dat we in 2025 zelfs 10.000 leraren te weinig hebben.’’

Ook verschillende andere media, waaronder De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de Volkskrant, hebben aandacht besteed aan de aangekondigde acties.