Nieuws

Sociale partners primair onderwijs gaan om tafel

De sociale partners in het primair onderwijs gaan om tafel om te kijken wat zij op dit moment kunnen doen voor de sector. Vakbonden en PO-Raad hadden graag met extra structureel geld van een nieuw kabinet de noodzakelijke stappen willen zetten om de loonkloof met het voortgezet onderwijs te dichten. Nu er niet direct zicht is op een nieuw kabinet gaan de partijen in overleg over mogelijkheden om tot een cao te komen ook al weten we nu al dat dit niet genoeg zal zijn voor de werknemers in het primair onderwijs zonder extra structureel geld uit Den Haag.

Vakbonden en PO-Raad hebben in februari inzetbrieven gewisseld om voor 2021 tot een aantrekkelijke cao te komen in het primair onderwijs. In maart hebben sociale partners met elkaar een manifest opgesteld richting verkiezingen en formatie: structurele investeringen zijn noodzakelijk om de kwaliteit van het onderwijs blijvend te verbeteren en het oplossen van het leraren- en het schoolleiderstekort. Het manifest van sociale partners  voor het dichten van de loonkloof staat nog steeds. Het tekort aan leraren en directeuren loopt verder op en dit kunnen de partijen niet enkel oplossen aan de cao-tafel. Toch gaan ze kijken welke kleinere stappen nu wel mogelijk zijn. Uiteraard houden de partijen iedereen hiervan op de hoogte.
 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten