Nieuws

Energiebesparende maatregelen nemen? Check eerst ervaringen van collega’s

Overweegt u de aanschaf van een energieregistratiesysteem voor uw schoolgebouw en bent u benieuwd naar tips van anderen? Of wilt u graag uw ervaringen met zonnepanelen delen met collega’s in de sector?

Op de website van Platform ‘Bouwstenen voor Sociaal’ kunnen schoolbesturen en huisvestingsmedewerkers hun praktijkervaringen met energiebesparende maatregelen uitwisselen in een zogenaamde estafette. De ervaringen gaan niet alleen over schoolgebouwen, maar ook over buurt-, zorg- en sportaccommodaties. Handig om te zien waar u op moet letten als u met een maatregel aan de slag gaat of om te kijken of anderen tegen dezelfde problemen aanlopen.

Waarom deze pagina

Er is online veel informatie beschikbaar over energiebesparing, maar dat is vooral technische informatie afkomstig van leveranciers en vaak gericht op woningen. Deze estafette is juist gericht op de praktijk bij toepassing in maatschappelijk vastgoed.

Er staan inmiddels drie maatregelen op de site van Bouwstenen: zonnepanelen, infrarood panelen en energiebewakingssystemen. De tips daarin zijn opgesteld door scholen en gemeenten die binnen Bouwstenen actief zijn. In de komende periode worden meer maatregelen toegevoegd.

Handige tip gezien? Laat er dan ook één achter voor een ander!

Duurzaamheid met stip op één
De estafette met praktijkervaringen is een eerste resultaat van de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019, waarin duurzaamheid met stip op één staat. Benieuwd wat er nog meer op deze agenda staat voor het komend jaar? Kijk op www.bouwstenen.nl

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten