Nieuws

Aandacht voor plan PO-Raad om problematiek asielkinderen aan te pakken

Dagblad Trouw besteedt vandaag aandacht aan het voornemen van de PO-Raad om op zeer korte termijn een bestuurlijke Ronde Tafel te organiseren met alle partijen die betrokken zijn bij de komst van asielkinderen. Samen met het Rijk en partijen als het COA, Lowan, VNG, AOb, CNV en andere sectorraden moeten afspraken worden gemaakt die moeten leiden tot snelle en adequate ondersteuning van deze kinderen.

De PO-Raad luidde eerder al de noodklok over het feit dat veel basisscholen totaal niet zijn voorbereid op de komst van grote aantallen asielkinderen. PO-Raad-voorzitter Rinda den Besten lichtte de problematiek onder meer toe op BNR Nieuwsradio en Radio 1-programma De Ochtend

UPDATE

Op zaterdagavond 19 september om 19:30 zal RTL Nieuws uitgebreid aandacht besteden aan de problematiek rondom het organiseren van onderwijs voor asielkinderen. Onder meer bestuurders van Stichting Essentius uit de Achterhoek en OBS de Dubbeldekker uit Hilversum zullen in de uitzending aan het woord komen. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten