Nieuws

Aanmelden voor de doorstroomtoets kan tot en met 15 november

Tussen 29 januari en 18 februari 2024 leggen leerlingen uit groep acht de doorstroomtoets af. Scholen kunnen zich tot en met 15 november aanmelden voor een van de zes toetsen. Wanneer scholen geen keuze maken wordt automatisch de overheidsdoorstroomtoets (DOE-toets) aangeboden.  

Een school kiest voor één toetsaanbieder. Dit betekent dat alle leerlingen in het voorjaar dezelfde toets maken. Binnen een schoolbestuur hoeven niet alle scholen voor dezelfde toets te kiezen. Bekijk het overzicht met toegestane doorstroomtoetsen. 

Leerlingen met een ondersteuningsbehoefte 

Voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte zijn er aangepaste toetsen beschikbaar. Dit verschilt per doorstroomtoets. Toetsaanbieders kunnen ook naar een andere toets doorverwijzen. Zo kan het voorkomen dat een school een andere doorstroomtoets kiest voor de leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. Neem contact op met de toetsaanbieder voor meer informatie over de aangepaste versies en het doorverwijzen.

Doorstroomtoets vervangt eindtoets

De doorstroomtoets is in de plaats gekomen van de eindtoets en wordt in 2024 voor het eerst afgenomen. Lees meer  

Leerling maakt een toets

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten