Nieuws

Het boek 'Ken je leerling' gelanceerd

Samen met schoolbesturen heeft de PO-Raad het boek 'Ken je leerling' mogelijk gemaakt. Dit is het vijfde boek in een serie die tot stand is gekomen door financiële bijdragen van schoolbesturen. Het boek is een coproductie met Didactief/TBU. 

Lesgeven is meer dan alleen maar lesstof uitdragen. Het vraagt om voortdurend een vinger aan de pols houden: Komt de stof over en maakt elke leerling zich die eigen? En wat hebben ze nodig om verder te groeien? Het boek 'Ken je leerling’ ondersteunt leraren en schoolleiders om observaties, data en toetsen gericht in te zetten en daarmee het leerproces en de kansen van alle leerlingen te bevorderen.

Onderzoekers Judith Gulikers, Desirée Joosten-Ten Brinke en Kim Schildkamp selecteerden twintig kernpublicaties uit de (inter)nationale literatuur over het thema toetsen en beoordelen. Onderwijsjournalist Bea Ros van Didactief beschrijft deze in toegankelijke taal. Daarnaast tonen basisscholen hoe zij de theorie vertalen naar de praktijk van het klaslokaal. Praktische tips en verder lezen-tips met handige QR-Codes maken het boek compleet. Het is ook gratis te downloaden via www.kenjeleerling.nl.

Eerder verschenen ‘Op de schouders van reuzen’ en ‘Werk maken van gelijke kansen’.

Meer informatie

Meer informatie over deze reeks boeken lees je in ‘Leer ze lezen!’: gratis boek over effectief leesonderwijs.

 
 

cover Ken je leerling

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten