Podcast

Peter van Lieshout: “De sector zou veel meer zichtbaar moeten zijn in het publieke debat”

Voor welk probleem is de Kwaliteitsagenda een oplossing? Wat kunnen we leren van de ervaringen uit het mbo? En waarom is het zo belangrijk om als sector meer zichtbaar te worden in het publieke debat? In de Meesterwerk podcast ‘Kwaliteit en bestuurlijke professionaliteit’ brengt Jan Jaap Hubeek drie perspectieven bij elkaar.

Aan het woord in deze podcast zijn: Paul Oomens, voorzitter College van Bestuur Hout- en Meubileringscollege, Peter van Lieshout, hoogleraar Universiteit Utrecht en Arjan van Hell, voorzitter College van Bestuur Educatis.

Aanleiding voor deze podcast is de ontwikkeling van de Kwaliteitsagenda die opgesteld is door het Impactteam Stelsel & Professionalisering. Met deze agenda werken schoolbesturen zichtbaar aan kwaliteit en hun bestuurlijke professionaliteit. Arjan van Hell is een van de negen bestuurders uit het Impactteam en Peter van Lieshout is extern adviseur. Paul Oomens is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van een kwaliteitsagenda in het mbo.

In deze podcast:

  • Deelt Paul Oomens hoe er in het mbo is gewerkt aan het herstel van vertrouwen en benadrukt hij het belang van draagvlak onder stakeholders.   
  • Geeft Peter van Lieshout zijn reflectie op de kwaliteit (van bestuurders) in het primair onderwijs, de parallellen met andere sectoren en de leermiddelenmarkt.
  • Gaat Arjan van Hell dieper in op hoe deze agenda individuele schoolbesturen én de vereniging verder kan helpen.  

Luister de podcast

Nieuwsgierig geworden? De PO-Raad nodigt je uit om de podcast te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts of op de website van Meesterwerk. Luisteraars die willen reageren kunnen een e-mail sturen naar kwaliteitsagenda@poraad.nl

Leestips

 

foto van de deelnemers aan de podcast

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten