Veel of misschien wel alles van wat we doen als onderwijsprofessional heeft tot doel het ‘brengen van goed onderwijs’. Goed onderwijs hangt samen met de kwaliteit van het onderwijs en daaraan gekoppeld de wijze waarop het strategisch HR-beleid wordt vormgegeven; wat hebben we nodig in termen van organisatie en personeel; wat hebben we nodig in de toekomst en waar staan we nu? Welk strategisch HR-beleid hebben we nodig, welke interventies kunnen we plegen? Welke eisen stelt de onderwijskwaliteit aan de professionaliteit en professionele ruimte van de teams het leiderschap op schoolniveau? Wat vraagt dat van mij in mijn rol als werkgever en hoe verhoudt dit zich tot mijn besturingsfilosofie?

Vorm

In 6 sessies gaan we met elkaar in gesprek over wat er nodig is om strategisch HR-beleid in de organisatie neer te zetten en te laten ontwikkelen. Doe mee en gebruik jouw kennis en ervaring om met elkaar tot creatieve oplossingen te komen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Voor wie?

Wij zijn op zoek naar bestuurders, schoolleiders, HR-professionals, P&O medewerkers

Het is prettig als er een gemêleerde groep samengesteld kan worden, waarin de sector breed vertegenwoordigd is. We hopen dan ook op aanmeldingen vanuit kleine, middelgrote en grote schoolbesturen en regulier basisonderwijs en (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs.

Globaal programma

  • Inleiding thema per bijeenkomst (o.a. besturingsfilosofie, kwaliteitszorg, positie HR-functie, bouwstenen HR)
  • Kennisdelen, ontwikkelen en reflecteren op de HR-vraagstukken binnen de eigen organisatie
  • Inventarisatie van ideeën, voorbeelden, hulpmiddelen en ervaringen
  • Elke bijeenkomst ronden we af met concrete opbrengsten en maken afspraken voor de volgende bijeenkomst.

Datum/tijd/locatie

De sessies van het ontwikkeltraject staan op de volgende datums gepland

  • Woensdag 8 mei, 9:30-13:00 uur, PO-Raad in Utrecht.
  • Woensdag 5 juni, 12:30-14:30 (met inlooplunch vanaf 11:45 uur), ‘t Spant in Bussum. Deze sessie sluit aan op de ‘Werkconferentie Strategisch HRM en aanpak lerarentekort’ die in de ochtend wordt georganiseerd.
  • Woensdag 25 september, 13:30-17:00 uur, PO-Raad in Utrecht.
  • Donderdag 31 oktober, 12:30-16:00 uur, PO-Raad in Utrecht.
  • Dinsdag 3 december, 10:00-12:30 (met aansluitend lunch tot 13:00 uur) , Cursus- en Congrescentrum Domstad, Utrecht. Deze sessie gaat vooraf aan de Kennisgroep P&O van de PO-Raad.
  • Donderdag 30 januari, 12:30-16:00 uur, PO-Raad in Utrecht.

Aanmelden of meer weten?

Je kunt je hier aanmelden voor het Ontwikkeltraject HR Beter voor Elkaar. Vervolgens neemt de PO-Raad contact met je op om. Heb je vragen of suggesties, neem contact op met Bernadette de Munk,  projectleider Strategisch HR-beleid.

Meer weten over het volledige project Strategisch HR-beleid? Kijk hier!

HR Beter voor Elkaar