Nieuws

Cursus Bouwheerschap

Veel schoolleiders en bestuurders maken in hun werkzame leven maar een enkele keer een bouwtraject mee. Op het moment dat dit het geval is vervullen zij een rol in het opdrachtgeverschap van een bouwproject. Maar wat betekent dit? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke stappen moeten worden doorlopen om tot een goede invulling van dit opdrachtgeverschap te komen? Kortom op welke manier geef je invulling in jouw rol als opdrachtgever/ bouwheer?

Tijdens deze interactieve cursusmidddag wordt de invulling van het opdrachtgeverschap verder verkend. De cursisten worden meegenomen in de principes van het ‘Projectmanagement’ en krijgen tips mee hoe zij hiermee in de eigen praktijk aan de slag kunnen. Deze cursus staat open voor iedereen die aan de slag is-gaat met de invulling van de opdrachtverlening, en het formuleren van de opdracht zelf van een onderwijsgebouw. Voorafgaand de training zal er door de trainers met de afzonderlijke cursisten contact worden opgenomen om inzicht te krijgen op het kennisniveau, leerdoelstellingen en mogelijke inbreng van projecten van de cursisten. Voorafgaand zal de cursisten ook worden gevraagd de zelfevaluatie uit de Brochure ‘Competent Opdrachtgeverschap’ in te vullen. 

Wilt u uw kennis over onderwijshuisvesting vergroten om deze verantwoordelijkheid goed op u te kunnen nemen?
Er worden in juni in totaal drie - gratis bij te wonen - cursusmiddagen georganiseerd. Deze zijn zowel in combinatie als apart te volgen. Meer informatie over de andere twee cursussen vindt u hieronder: 

Woensdag 15 juni - Onderwijshuisvesting: Cursus Basiscursus
Dinsdag 21 juni - Onderwijshuisvesting: Cursus Rol en Recht

Deelnemers: Schoolbestuurders/-directeuren en beleidsmedewerkers onderwijshuisvesting
Begeleiding: Marco van Zandwijk (Kennismanager Ruimte-OK) en Wim Lengkeek (adviseur onderwijshuisvesting GO|ON , projectleider GreenDealScholen vanuit de PO-Raad, en auteur van het boek “strategisch omgaan met Onderwijshuisvesting vanaf 2015”) 
Kosten: Gratis bij te wonen. U kunt tot 5 werkdagen voorafgaand aan de cursus kosteloos annuleren. Hierna bedragen de annuleringskosten €25,- excl. BTW per deelnemer per cursus. 

Aanmelden kan hier.