Nieuws

AD ‘Meester en juf blijven te druk, ondanks maatregelen’

Basisschoolleraren ervaren een onverminderd hoge werkdruk, ondanks aangekondigde maatregelen. Dat meld het Algemeen Dagblad vandaag op basis van een onderzoek van CNV Onderwijs.

Vier op de vijf leraren ervaren een te hoge werkdruk op de basisschool, zo blijkt uit de peiling van CNV Onderwijs. De vakbond vraagt zich in de krant af wat er met het geld is gebeurd dat vrij is gemaakt om de druk van de ketel te halen.

De PO-Raad laat in de krant weten dat basisscholen geld hebben uitgegeven aan extra handjes in de klas, het aantal mensen in een onderwijsondersteunende functie is namelijk toegenomen. Maar voor scholen is niet exact bepaald waar ze het vrijgemaakte geld aan moeten besteden, daarom is controle lastig.

De PO-Raad erkent het feit dat leraren in het basisonderwijs gebukt gaan onder een onacceptabel hoge werkdruk. Eerder dit jaar stuurde de sectororganisatie daarom een brief naar de Tweede Kamer met een aantal mogelijke oplossingen om de werk- en regeldruk te verminderen. Lees hier de aanbevelingen van de PO-Raad.