• Bannerhandreikingbesmetting

  Handreiking COVID-19 besmetting

  Wat te doen als bij een leerling of collega op school een besmetting met het coronavirus is vastgesteld?

  Bekijk de handreiking
 • Verkouden

  Protocollen aangepast

  Op basis van de aangepaste voorschriften van het kabinet, het OMT en het RIVM zijn de richtlijnen in de protocollen gewijzigd. 

  Lees meer
 • Banner verkiezingsinbreng

  Nu keuzes maken voor de toekomst

  Lees hier meer over in de verkiezingsinbreng van de PO-Raad.

  Lees meer

Laatste nieuws

 • Scholen moeten voor 1 december toestemming geven voor het automatisch uitwisselen van gegevens over hun eindtoetsdeelnemers en hun resultaten vanuit hun leerlingadministratiesysteem. Tot op heden moesten scholen de eindtoetsgegevens uit hun leerlingenadministratiesysteem zelf aanleveren. Een toestemming voor een automatische uitwisseling tussen het leerlingenadministratiesysteem en de toetsleverancier scheelt tijd en is veiliger.

 • Tot nu toe was er weinig bekend over de ervaringen van kinderen en passend onderwijs. De Kinderombudsman vroeg bijna 200 kinderen naar hun perspectief. Over het algemeen zijn kinderen best tevreden met het passend onderwijs dat zij krijgen. Toch loopt het spaak bij de meest kwetsbare kinderen: leerlingen met een meervoudige of complexe ondersteuningsbehoefte lopen op school vaker tegen problemen aan dan kinderen met lichte ondersteuningsvragen.

Voor leden op mijn.poraad.nl

Meer dan 300 leden waren vandaag aanwezig bij de allereerste online algemene ledenvergadering van de PO-Raad. Naast een aantal besluiten op het gebied van verenigingszaken, gingen de leden ook met elkaar in gesprek over schaalgrootte van scholen en besturen.

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt