• PO-Raad congres

  Op vrijdag 14 juni vond het PO-Raad congres plaats in congrescentrum Papendal. 

  Lees ons liveblog
 • Jaarverslag 2018 al gepubliceerd?

  Conform de Code Goed Bestuur maken schoolbesturen hun jaarstukken actief openbaar.  Benieuwd wat de PO-Raad in 2018 heeft bereikt?

  Lees hier ons jaarverslag
 • Verruiming van ketenregeling

  Wet Arbeidsmarkt in balans is op 28 mei aangenomen in de Eerste Kamer. Hierdoor verandert de ketenregeling voor tijdelijke contracten. Ook voor het openbaar onderwijs.

  Verder lezen

Laatste nieuws

 • Een grote opluchting voor De School in Zandvoort en andere scholen die met succes meedoen aan het experiment flexibele onderwijstijden. Dankzij een motie van CDA, D66 en VVD en de lobby van de PO-Raad moet minister Slob (Onderwijs) zijn voornemen om het experiment te stoppen, weer intrekken. Een ruime meerderheid van de Kamerleden stemde vandaag voor de motie.

 • ,,Een ouder in de GMR moest 50 pagina’s platte tekst door op zoek naar de cijfers die er toe doen." Willem Kock begon anderhalf jaar geleden als bestuurder bij Best Onderwijs. Een van zijn speerpunten is het organiseren van een goede verantwoording en dialoog. En dat heeft er dit jaar toe geleid dat hij het bestuurlijk jaarverslag heeft teruggebracht tot een mooi vormgegeven, aanklikbare infographic.

 • De informatie over de uitvoering van de bovenwettelijke regelingen is de afgelopen weken naar alle schoolbesturen verzonden. Voor de zekerheid is de informatie met de mandaat- en volmachtverklaring en de verwerkersovereenkomst met WWplus zowel per mail als (fysieke) post gestuurd.

Voor leden op mijn.poraad.nl

Het verhaal van de PO-sector wordt vaak door andere partijen verteld. Zeker als het gaat om cijfers zijn de data over de PO-sector erg versnipperd. Op de ALV van november 2018 en in de Strategische agenda hebben we met elkaar afgesproken om als sector zelf ons verhaal te vertellen en te duiden. Daarom heeft de PO-Raad als pilot een prototype ontwikkeld waarmee de sector zelf het verhaal en de cijfers kan vertellen en duiden. Op de afgelopen ALV en het PO-Raad congres is deze gepresenteerd.

Agenda

Net aangekondigd

Komende evenementen

Meer agenda-items

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt