• Kinderopvangstelsel is complex en onvoldoende toegankelijk

  SER legt knelpunten kinderopvang bloot maar pakt onvoldoende door, vinden PO-Raad en kinderopvang. En dat is cruciaal voor de kansengelijkheid

  Lees verder
 • Banner 2 saus leraar

  Maak van NPO duurzaam verbeterprogramma

  Met een meerjarenaanpak kan niet alleen de leervertraging aangepakt worden, maar kan het gehele onderwijs naar een hoger plan worden gebracht. Dat schrijft de PO-Raad in een brief aan de Tweede Kamer.

  Lees verder
 • Banner verkiezingsinbreng

  Voor ambities primair onderwijs is 1,8 miljard euro nodig

  Dat schrijft de PO-Raad in een brief aan informateur Mariette Hamer. Hiermee kunnen we zorgen voor een concurrerend salaris voor leraren, goede opleidingen en professionalisering en gezonde en duurzame schoolgebouwen.

  Lees verder

Laatste nieuws

 • ,,Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik aantrad als jullie voorzitter”, opent Freddy Weima zijn eerste Algemene Ledenvergadering als voorzitter van de PO-Raad. ,,Het waren enerverende weken, waarin ik ook velen van jullie gesproken heb. Soms was het een weerzien, vaak ook een eerste kennismaking en ik kijk daar met veel plezier op terug.” 

 • Sinds afgelopen maart heeft het Algemeen Bestuur van de PO-Raad er twee kersverse leden bij. Een van hen is Omar Ramadan, voorzitter College van Bestuur bij Sophia Scholen. Een gesprek over maatschappelijke relevantie, uitdagingen en Haagse regelzucht. 

 • Het huidige systeem van kinderopvang is te complex en onvoldoende toegankelijk. Het primair onderwijs en de kinderopvang vinden dat de SER in het rapport ‘Een kansrijke start voor alle kinderen’ de urgentie en knelpunten goed blootlegt, maar dat het aan een juiste aanpak ontbreekt. Hiermee laat de SER de kans voor een toekomstbestendig stelsel liggen. 

Speciaal voor leden

Beheer je gegevens, bekijk afgeschermde documenten of stel een vraag aan de Juridische helpdesk.

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt