• Verkouden

  Quarantainebeleid versoepeld

  Leerlingen in het po en v(s)o blijven alleen thuis als zij positief getest zijn, ziek zijn of corona-achtige klachten hebben. Bij milde klachten en negatieve zelftest mogen ze ook naar school. De meest recente protocollen vind je op lesopafstand.nl

  Lees meer
 • Professionaliserings-aanbod PO-Raad

  Wat wil jij dit jaar leren of ontwikkelen? Ook in 2022 organiseert de PO-Raad verschillende leergangen en andere professionaliseringsactiviteiten voor bestuurders, schoolleiders en stafmedewerkers.      

  Lees meer
 • Centen van de sector banner

  Vereenvoudiging bekostiging

  Vanaf 1 januari 2023 wordt het po bekostigd op een nieuwe, vereenvoudigde manier. Schoolorganisaties zullen zich hier in 2022 op voorbereiden. Hulp nodig? Check het ondersteuningsaanbod van de PO-Raad. 

  Lees meer

Laatste nieuws

 • Het kabinet-Rutte IV gaat serieus investeren in het onderwijs. Daarmee onderkent het nieuwe kabinet het belang van duurzame oplossingen voor bestaande problemen in het onderwijs. De PO-Raad neemt graag haar verantwoordelijkheid om -samen met de sector- aan de slag te gaan met de uitwerking van de kabinetsplannen. Daarbij brengen we alvast enkele punten onder de aandacht van de nieuwe minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Dennis Wiersma.

 • Het kabinet vraagt scholen om tijdens de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022 een stemlokaal beschikbaar te stellen, als hun gebouw daarvoor geschikt is. Door de beperkingen rondom het coronavirus brengt dit, net als tijdens de Tweede Kamerverkiezing in maart 2021, extra uitdagingen met zich mee. De tips in de geactualiseerde Leidraad schoolgebouw als stemlokaal kunnen scholen helpen om te kijken naar mogelijkheden om als stemlokaal te dienen. Daarbij staat voor de PO-Raad voorop dat dit het onderwijs aan leerlingen niet in de weg mag staan.

Speciaal voor leden van de PO-Raad

Beheer je gegevens, bekijk afgeschermde documenten of stel een vraag aan de Juridische helpdesk.

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt